7 Haziran 2013 Cuma

Acil Arama-The Call 2013

5 Temmuzda vizyona girecek süper bir film tavsiye etmek istiyorum, tarih 5 Temmuz ancak nette bulmak mümkün. Psikolojik gerilim tarzında Halle Berry'nin başrol oynadığı ABD yapımı bir film.

Özetle; Jordan (Halle Berry) 911 çalışanıdır, birgün merkezi arayan gençbir kız evine birinin zorla girdiğini ve hayatının tehlikede olduğunu söyler, Jordan polis ekipleri kızın evine ulaşana kadar katili oyalamaya çalışır ancak başarısız olur ve kız öldürülür, Jordan bu olayı atlatamaz, geri ekibe çekilir. 

6 ay sonra,

Jordan iş arkadaşına gelen bir çağrıya cevap vermek zorunda kalır ve sahaya geri döner, o çağrıda başka bir genç kız yardım istemektedir, Jordan kızın yerini tespit onu kurtarmak için mücadele vermek zorunda kalır. Buraya kadar konuyu çok anlattım sanmayın, anlattıklarımı ilk 10 dakikada izleyeceksiniz zaten, asıl film bundan sonra başlıyor...

Son dönemde izlediğim ve gerçekten keyif aldığım çok başarılı bir filmdi. Sonunda eşimle fikir ayrılığına düştük, o edene ettiğini tattırmak lazım diye düşünse de ben sonunu çok dozunda buldum. (daha fazla spoiler vermeden bu kadar anlatabildim, izleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır...)

Konusu sıradan olsa da kurgu çok sağlam olduğu için izlenesi bir film, sinemaya gitmeye gerek var mı? bence yok, keyifli seyirler, puanım:7.5

2 yorum:

  1. Benim de çok keyif alarak izlediğim bir film oldu. Acil yardım hatlarının sahne arkasını ve orada çalışanların ruh durumlarını görmek oldukça şaşırtıcıydı. Karşıdakinin ölümle pençeleştiği durumlarda dahi sakinliği koruyabilmek, onu doğru yönlendirmek ya da kulaklığında kurbanın çığlıklarını duymak ama bir şey yapamamak kişiyi inanılmaz yıpratan bir şey olmalı. Filmi izlerken hep bunu düşündüm, bu benim asla yapamayacağım bir meslek!!

    Hale Berry ise y-ine yeni yeniden- harika bir oyunculuk sergiliyor!

    YanıtlaSil
  2. çok haklısın mor rimel, Hale Berry süper bir oyuncu..

    YanıtlaSil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...