4 Eylül 2012 Salı

True Blood

Japonların; true blood adıyla sentetik kan üretip piyasaya sürmeleri sonucu vampirlerle insanların içiçe yaşadığı bir dünya söz konusudur.Sookie Stackhouse ise büyükannesi ve abisi ile Louisiana'nın küçük bir kasabasında yaşayan, zihin okuma yeteneğine sahip genç bir garson kızdır. bir gün Sookie'nin çalıştığı bara Bill Compton adında bir vampir geliyor ve anında Sookie'nin ilgisini çekiyor.

Dizinin konusu kısaca böyle, bu kadarı ilgimi çekmeye yetti ve izlemeye başladım, son birkaç gündür yazmamamın nedeni bunu izliyor olmam ve tabi bu yaz bitmek bilmeyen düğünlerimiz. Neyse, büyük kabusum ingilizce derdim geri döndü, tekrar bir gazla çalışmaya başlıyorum bu sezon olmadı bir sonraki sezonda kpds'den 70'i geçmeyi hedefliyorum, bu diziyide sırf ingilizce altyazısı ile izlenebilecek basit konusu yüzünden seçtim, ve ezelden beri bilen bilir vampirli filmlere-kitaplara karşı bir zaafım var;) 

Film beklentilerimin çok çok altında çıktı, konu saçma ve üstelik çarpma;) Alacakaranlıktan çalmışlar, fringe'den çalmışlar ki bunlar sadece tespit edebildiklerim, belkide tam tersidir, saydığım diziler bundan çalmıştır bilmiyorum, ben bu diziyi diğerlerinden sonra izledim ve inanılmaz basit geldi.

İzlemeye devam ediyorum, 2. sezona bile geçtim, dediğim gibi diyalogları kolay, ingilizce altyazıyı takip etmek kolay, şimdilik sırf bu yüzden devam ediyorum.


Dizideki başrol kızı beğenmedim, hani yukardaki sarışın kızı, oyunculuğu berbat, o ayrık dişlerine kıl oldum, başrol erkek de iyi değil, sanki başrol oynasınlar diye yoldan çevirmiş birileri, bence çok sırıtıyorlar. Dizide gay bir zenci var, cidden başarılı, aa unuttum birde Eric var ki insanın kötü karaktere aşık olası geliyor. Haksız mıyım ama?

Neyse dizi işte böyle, vampirler, garip güçleri olanlar, şekil değiştirenler ve daha kimbilir ilerleyen bölümlerde daha neler çıkacak... 

Söylemeden geçemeyeceğim bir diğer noktada dizinin aşırı erotik olması, en az Spartacus kadar erotik!

Puanlara gelince inanılmaz derecede yüksek;

Sinemalar 8.7/10
Imdb 8.1/10
fiLmmAniA 6.0/10 o da Erik'in hatrına ;)

6 yorum:

  1. Ben bu diziye başladım. İkinci bölümden sonra izleyemedim. Çünkü o ayrık dişli kıza gören her adamın aşık olması hiç inandırıcı değil ama o ayrık dişli kıza koydukları kardeş mis mis :) Vampir dizilerinden hala ben The Vampire Diariesi tek geçerim sanırım. Diğer vampir dizilerine göre daha soft daha doğal gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende senin yorumundan sonra bıraktım cipsi, bide senin izlediğin vampirli olanı deneyim dedim,ilk bölümünü izledim, gerçekten daha iyi, hatta birkaç kere yerimden zıpladım, bundaki gibi vampirlerle yatma yarışında değil kızlar, e bu bile yeter dimi;)

      Sil
  2. true blood bakayım bilmiyodum ne çok dizi var.
    dizi ve düğünler. iyi hayat.
    :)
    kpds. zorlanırsan sorabilirsin bana.
    fikir veririm. ya da yayın kitap öğütleri.
    :)
    91 aldım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 91 süpermiş, amerikalılar gibi şaşırıyım wowww meeen :P cidden hertürlü tavsiyeye ihtiyacım var sanırım..

      Sil
  3. piki önce bi annatsana.
    fen sosyal sağlık, hangisi.
    bi de neler biliyosun. durumun.
    hangi kitaplardan çalışıyorsun.
    gramer, kelime durumun.
    okuma filan nasıl.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fenciyim deep ama kpdsde alan yok neden bunu sordun anlamadım ama neysem öle işte, neyi ne kadar bildiğimden emin değilim, elimde eski yeni bir sürü kitap var bakıyorum az az, daha çok soru çözmeye çalışıyorum, okuma, anlama, konuşma iyi ama işte gramer yapamıyorum.. bide çalışmak hiiiiiç içimden gelmiyor :(

      Sil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...