7 Aralık 2010 Salı

Mim-i haYaL-2

Sevgili LieLLa beni mimlemiş,konusu burçlar,her ne kadar burçlarla alakam olmasada burcumun falını gazetelerden takip ederim,özelliklerini bilirim....

Gelelim benim burca:"Koç"(21 Mart-19 Nisan)

Hayata ve dünyaya öylesine kuvvetle bağlıdır ki, bu bağın bir parçası da siz olduğunuz için şanslısınız.
Bir Koç Kızına aşık olduysanız, sizin için yapılacak pek bir şey kalmamış demektir. Tabii şayet Koç kızı da size aşıksa… Bu sözleri sakın yanlış anlamayın. Bir Koç kızı aşık oldu diye gözünün sizden başka hiçbir şeyi görmeyeceğini, yakanıza yapışıp hayatı size zehir edeceğini zannetmeyin.
Hoş gerçi “hayatı zehir etme” konusunda Koç kızları kadar Zodyak’ta başka bir burcun kızına rastlayamazsınız, fakat bir Koç Kızı tapınma biçiminde tüm varlığıyla sadece ve sadece kendisini sevdiği erkeğe adamayacaktır.
Çünkü, Koç Kızları hayata ve dünyaya öylesine kuvvetle bağlıdır ki, bu dağın bir parçası da siz olduğunuz için kendinizi şanslı sayabilirsiniz.

Tabii bir Koç Kızını tanıdıkça bunun şans mı, yoksa şanssızlık mı olduğuna karar vermekte zorlanabilirsiniz. Ama olsun. Şayet güçlü bir erkekseniz, Koç kızı tam size göre demektir. Fakat zayıfsanız, işte o zaman işiniz çok zor.
Zaten zayıf biriyseniz (Koç Kızını saptedebilmek öyle her babayiğidin harcı değildir) hiç şansınız yok demektir. Bırakın Koç Kızının size aşık olmasını, sizin aşık olmanıza bile izin vermeyecektir.
Ama güçlüyseniz o hemen anlayacaktır. Gücünüzün işareti olarak onun çekiciliğine ne derecede dayanabildiğinize bakacaktır. Siz şayet bu arada biraz ağırdan almayı başarabilirseniz, kazandınız demektir.

İhtiras ve savaşı sembolize eden Mars’ın yönettiği Koç Kızları üzerinde baskı kurmak ve bir yerlere hapsetmek mümkün değildir. Son derece hareketli hiçbir yerde uzun süre duramayan bir yapıya sahiptirler. Hızlı, telaşlı ve sabırsız tutumlarıyla hemen farkedilirler.

Daha minik bir kızken dahi düz duvara tırmanan ve erkek çocuklarını hayatlarından bezdiren Koç Kızları, yetişkin olduktan sonra da ele avuca sığmaz tavırlarıyla “kontrol edilemezler” imajını verirler.
Gerçekten de Koç Kızları’nın enerjisine yetişmek sanıldığı kadar kolay değildir. Hele size sunduğu aşkını hazmedebilmek ve kaldırabilmek için gerçekten yürek ister. Öylesine yoğun, öylesine yakıcı bir aşkla severler ki, bu aşklarını ifade edemeyecek olurlarsa, hasta olurlar.
Son derece yüksek potansiyelli bir enerjiye sahip olan bu kızlar, duygularını da son derece enerjik bir biçimde ifade ederler. Hem de hemen her konuda…
Öfkeleri, sevinçleri, aşkları çok yoğundur. Kazdıkları zaman karşılarında durabilmek pek kolay değildir. Volkanik dağların alev püskürmesi gibi, öfkelerini püskürtürler. Hem de o anda hiçbir şey düşünmeden.
Yakıp yıkacaklarını akıllarına bile getirmeden. Ve sonra sakinleşirler. Öfkeleri durulur. Ve az önceki öfke kusan kişiden eser bile kalmaz. Tamamen unutmuşcasına bambaşka konulara yönelir. Üstelik arkasına dönüp baktıkları da pek görülmemiştir.
Ayrıca, baksa bile bıraktığı yıkıntılardan çok fazla etkileneceğini de beklemeyin. Üstelik bunların sebebinin kendisi olduğunu bile düşünmeyecektir. Düşünse bile üzerinde durmayacaktır.

O, daima haklıdır. İyi ki, öyle yapmıştır. Zaten başka türlü olabilmesi mümkün değildir. Çünkü, riyakar değildir. İçinden nasıl geliyorsa, öyle davranır. O sırada ne hissediyorsa, ortaya koyar. Gizli kapaklı oyunlardan ve imalardan anlamaz ve hoşlanmaz.

Ama o kıskanabilir. Sizin üzerinizde baskı kurabilir ve sizin neler yaptığınızı saati saatine öğrenmek isteyebilir.
Şayet bir Koç Kızı tarafından seviliyorsanız, onun sizi aldattığını aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Bir Koç Kızı sevmediği halde seviyormuş gibi görünmez. Çünkü kendisi her şeyin üstündedir ve her ne yapıyorsa, istediği için, kendisi için yapıyordur.

Bu kadar övgü yeter,gelelim burcumuzun ünlü isimlerine;
Marlon Brando, Okan Bayülgen, Gary Oldman, Kadir İnanır, Armağan Çağlar, Şebnem Ferah, Sakıp Sabancı, Demet Şener, Banu Alkan, Sadri Alışık, Ayhan Işık, Kartal Tibet, Eric Clapton, Leonardo Da Vinci, Raphael, Charlie Chaplin, Al Gore, Aretha Franklin, Camille Paglia, Celine Dion, Diana Ross, Elton John, Warren Beatty, Francis Ford Coppola, Harry Houdini, Johann Sebastian Bach, Kerim Abdül-Cabbar, Leonard Nimoy, Tennessee Williams, Vincent Van Gogh, Fatih Sultan Mehmet, Duygu Asena, Mahsun Kırmızıgül veeee kumam Kristen Stewart...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...