22 Eylül 2012 Cumartesi

Kendimizden Bahsetmeyi Neden Bu Kadar Çok Seviyoruz??


Yok öyle bir şey demeyin, varmış;

"kendimizden bahsederken de güzel bir yemek yedikten para kazandıktan veya çok güzel bir seks deneyimi yaşadıktan sonra da beynin aynı bölgesi uyarılıyor!"

kendimizden bahsetmek derken; biliyorum hepinizin face hesabı var ve biliyorum hepiniz onlarca resim paylaşıyorsunuz ve birileri altına yorum yazdığında yada sadece "like" ettiğinde kazandığımız skorlarla içten içe seviniyoruz, bu gruba bende dahilim, yukarda ufak bir kısmını yazdığım yazıyı bir dergide okuduğumda face hesabımı açıp acaba kaç resim yüklemişim diye baktığımda şok oldum, yüzlerce resim vardı; hiç düşünmeden hepsini sildim, nedense resimlerimi paylaşmış olmak beni çok rahatsız etti...

Hergün internete 250 milyon resim yüklendiğini biliyormuydunuz.... İşte bu kendimizden bahsetmekten hoşlandığımızın en iyi göstergesi, peki neden böyleyiz?? Sırf beynimizin o malum bölgesi uyarılıyor diye mi? Bilmem, sizce??

8 yorum:

  1. yazdıklarına katılıyorum. facebookta da bence dengeli olmak lazım. insanlar ne yediğini ne içtiğine kadar herşeyi paylaşıyor. nereye gitmiş, nereleri gezmiş..bi ton gereksiz bilgi. bi ton bişeyleri ispatlamak istercesine gösterme çabası. bana da abes geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve GulsahElpe yazdıklarını yaparken aslında insan bilinçsizce paylaşabiliyormuş, şekil-A ben

      Sil
    2. paylaşmayı sakıncalı görmüyorum ben ama abartıyı sevmiyorum sadece.

      Sil
  2. Belki bilinçaltımızda var olan "güçlü olma" güdüsü yüzündendir. Tanınmak, bilinmek güçlü hissettiriyordur...Malum güçlü zayıfı yok eder doğada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısaca francesca hepimiz ünlü olmak istiyoruz aslında değilmi :)

      Sil
  3. valla öleyiz ama nedenini bilmem.
    feysle başa çıkamayınca kapattım pek raatladım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kapatmak sıkıntı değil de ozaman herşeyden uzak kalıyosun, birçok arkadaşımla sadece ordan görüşüyorum ben..ben kaç kere dondurdum sonra geri çözdürdüm;)

      Sil
  4. e tabi boşuna mı sosyal paylaşım siteleri icat oldu...

    YanıtlaSil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...