28 Ağustos 2012 Salı

Çıplak Vatandaş

Benle yaşıt bu filmi bu zamana kadar nasıl oldu da izlemedim hala şaşıyorum kendime, üstelik bu kadar çok sosyal mesaj içeren bir filmi! Dikkat Dikkat bence çok ağır bir dram olmuş..

Dönemin ekonomik sıkıntılarını anlatan bu filmi izlerken 27 sene geçmiş ama hala aynı noktada aynı nedenlerden ekonomik sıkıntılar çektiğimizi görüyorsunuz; yine birileri kemer sıkma politikası lafları ediyor, yine birileri petrole zam geldiği için her şeye zam yapma hakkını kendinde buluyor, yine memur maaşları aynı yerinde duruyor, yine insanlar memur olacağımıza sokakta limon satsak bundan iyidir geyiğini yapıyor, yine insanlar üreme konusunda tavşanlarla yarışıyor, yoksul yine yoksul, zengin yine zengin... Ahh kimsenin hakkını yemeyelim bu günlerde iyi olan bir şey var; ev sahipleri kafalarına göre zam yapamıyor, filmde İbrahim (Şener ŞEN)'in ev sahibi her petrole zamda kiraya da zam yapıyor...

İbrahim dört çocuklu oldukça neşeli  bir aile babası, adam başlarda çok mutluydu, ailesini kıt kanaat geçindirdiği için ondan mutlusu yoktu, ama artan fiyatlar ve evini geçindirememesi ve üstüne eşinin tekrar hamile olması İbrahim'i ek işler aramaya iter. Limon satar, bulaşıkçılık yapar,maçlardan önce şapka-bayrak satar, boza satar, vapurda ıvır-zıvır satar, OLMAZ. "NE YAPSA YETİREMEZ..."

Ev sahibi evden tahliye kararı çıkartınca bizimki zaten kopma noktasındadır ve kopar, çırılçıplak sokağa fırlar... Sonrasında gazetelere manşet olur, reklam filmleri vs.. 

Artık zengindir İbrahim ama toplum hala fakir; maaşını alamayan, haksızlığa uğradığını düşünen herkes soyunmaya başlar...

Topluma kötü örnek olduğunu düşünen devlet!? olaya el koyar ve bizimkini deli raporu ile hastahaneye yatırmak isterler. İbrahim'in masum olduğunu bilen halk görevlilere engel olmaya karar verir, nasıl mı? Ee ben o kadar anlattım gerisini de izleyin görün ;)

Filmin puanlarına bakalım;
Sinemalar puanı: 8.5/10
Imdb puanı: 7.3/10 
fiLmmAniA puanı:9.0/10

4 yorum:

  1. bu filmi çok küçükken izlemiştim..ama güzel bir film olduğunu hatırlıyorum. insanların içinde bulunduğu ekonomik koşulları, yaşam sıkıntılarını çok güzel yansıtan bir film. bu nedenle aldığı puanları da sonuna kadar hakediyor.

    YanıtlaSil
  2. Bir filmin içinde Şener Şen varsa zaten film başlı başına bir yapıttır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şener şen'in en dram filminde bile araara gülme krizine gülebiliyorum, bende encok bunu seviyorum..

      Sil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...