17 Ağustos 2012 Cuma

Ben, Robot- I,Robot


Yıl 2035, robotlar insan yaşamında vazgeçilmez bir yere sahip. İnsanların robotlara güveni tam çünkü robotlar 3 temel yasa ile çalışıyorlar;

Kural 1 - Bir robot asla bir insana zarar vermez ya da bir insanın zarar görmesine izin vermez.

Kural 2 - Bir robot insanlara mutlaka ve her koşulda itaat etmelidir.


Kural 3 - Bir robot birinci ve ikinci kurala karşı gelmemek kaydı ile varlığını muhafaza etmekten sorumludur.



Ancak bir kişi robotlara güvenmeyi reddeder. Özel ajan Del Spooner yani Will Smith. İşlenen bir suçun robotlara ait olduğunu düşünen Will, robotarın büyük babası Dr. Hogenmiller'ın intiharını araştırmaya başlar ve doktorun kendisine bıraktığı şifreli mesajı çözmeye başlar, çözdükçe kendini belanın ortasında bulur. Dünyada dengeler değişmek üzeredir, insanların evlerine aldığı robotlar o kadar da masum - güvenli değildir ve bunun sadece Spooner farkındadır, film ya kimse de bizimkine inanmaz.

Neysem sonuçta bir sürü aksiyon-macera ve son...

Sona geldiğinizde teknolojiden biraz ürkeceksiniz, fikmi izlerken keşke biran önce robotlar gelişse de evişi vs konuları onlar halletse diyeceksiniz ama sonuna geldiğinizde "aaaa, eveeeeet çok mantıklıııı" deyip bir sürü acabayla baş başa kalacaksınız benden demesi...

filmin puanları oldukça iyi, benzerleri olduğu için ben biraz not kıracağım sanırım;
Sinemalar Puanı 8.9/10
imdb Puanı 7.0/10
fiLmmaniA Puanı 7.0/10

Hamiş; (robot teknolojisiyle ilgilenenlere) robotları insancıl yapmaya çalışmayın, bırakın 0-1 mantığıyla çalışsınlar sadece ;)

7 yorum:

  1. distopik filmler arasında en sevdiklerimdendir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kelimeyi ilk defa duydum, teşekkürler, ilk arkadaş meclisinde bunu bilmiş bir edayla kullanıp milletin nabzını yokluycam ;)

      Sil
    2. ben de ilk kez bu sitede görmüştüm distopyayı :)
      http://eksisinema.com/distopik-dosya
      distopik filmleri çok seviyorum bilimkurgu ve teknolojik unsurlar içerdiği için. en son blade runner'ı izledim. o da favorilerim arasına girmiş durumda. ama o çok daha fazla detay içerdiği için daha dikkatli izlemek lazım.

      Sil
    3. GulsahElpe verdiğin link harika bir derleme içeriyor!teşekkürler,2000 sonrası filmlerin çoğunu izlemişim, içlerinde mükemmel olanlar var, son film hunger games de efsane olacak gibi;)

      Sil
  2. Dikkat ettim de bu tür filmleri sevemedim :) güzel blog tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzunca bir süre yazmalıyım ama ne hakkında diye düşündüm,insan sevdiği ve çok üzüldüğü konularda uzun cümleler kurar diye düşünüp blogu en son filmmania moduna soktum; sinema ve filmler üzerinde konuşmayı en çok sevdiğim konular...özeti; teşekkürler...

      Sil
  3. ha haaaa o sondaki hamiş iyiymiş.
    :)

    YanıtlaSil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...