30 Ağustos 2012 Perşembe

Oyun Havaları


Ramazanın bitmesiyle kendimi inanaılmaz bir kına-düğün koşturmacasının içinde buldum. 

Eskiye bakarsak; bu tarz etkinliklere süs çiçeği modunda gider bir köşede oturur, vakitlice kalkar dönerdim, bir çok ısrarcı akrabamı türlü bahanelerle atlatır piste adım atmadan düğünden yırtardım. Düğünler benim için inanılmaz sıkıcı bir şeydi, gitsen olmaz,gitmesen olmaz... Annem hep kızardı; " bak herkesin kızı nasılda oynuyor sende köskös otur! senin düğününde kim oynayacak??!!" bende "o oynayanların anaları da oynuyor bende sana çekmişim, karşılıklı oturuyoruz işte!" derdim.

Şimdi; evlendim huyum suyum değişti, çünkü eşim oynamaya bayılır,pistten kazımak lazım, öyle artistik de değildir hani figürleri, maksat eğlence olsun, kendi oynar ısınır, ortamı da ısıtır, peki ya ben? allaaahhhh yandan yandan sefam olsun ;)

E bu arada oyun havaları kültürümde gelişti tabi; en çok sevdiklerim (bakın favori bile edinmişim!)isimlerini tam bilmemekle şarkıdan sözlerini yazayım; tabiki şişeler, şaziye de kaçtı osmana, ankaranın bağları,damat halayı.....vs Bu postu yazmama neden olan bir tane var ki son dönemde en çok eğlenerek dinlediğim oyun havası; Fatmagülün suçu yok biz onu bihter sandık! Daha önce feyste vs yerlerde bu geyiği çok duymuştum ama ilk defa geçen hafta gittiğim bir kınada dinlemek şerefine eriştim :P sonuna kadar dayanabilirmisizi bilmiyorum ama işte şarkı

6 yorum:

  1. ah keşke bi de ben oynayabilseem :)

    YanıtlaSil
  2. kafadan sıyrık biriyle atıyosun kendini sahneye sonra ooohhhh müziğe bırak kendini, böylece düğünlerde ızdırap olmaktan çıkıyor hemde stres atıyorsun, terapi gibi;)

    YanıtlaSil
  3. hah hah haaaaaa, ankara çinçin bağlarında mı oluyo kınalar düğünler, yoksa sincanda mı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ankarada bütün semtlerde aynı şeyler çalıyor ;)

      Sil
  4. ahaha dansöz olucan başımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle :) düğünlerde aranan bir çift olduk ona yanıyorum, yakınlarda düğününüz varsa cüzi bir ücret karşılığı gelip bütün gece oynayabiliriz ;)

      Sil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...