21 Mart 2013 Perşembe

Son Günlerde Filmmania...

Son zamanlarda film izlemiyorum, izleyemiyorum, dolayısıyla yazılarım da kesilmiş durumda, bunu kaç kişi fark etmiştir bilmiyorum ama onca zamandır içim içimi kemiriyor, yazıyorum şuan ama söylemeliyim ki yine doğru düzgün bir film izledim. En son "The first time" denen imdb'den 6.0 puan almış romantik/komedi türündeki filmi izledim, filmin sonuna kadar herhalde duygusal bir şeyler olur diye bekledim ama boşuna beklemişim, film bittiğinde azım açık bakakaldım, bu kadar aptal bir film izlemeyeli bayağı olmuştu, giden zamanıma mı yanayım, eşimle nadiren yan yana  geldiğimiz bir anı böyle boşa harcadığımıza mı yanayım bilemedim. Neticede burdan şu dersi aldık; her imdb'den 6 puan alan filme atlamamak!

Bu aralar iş ortamı yoğun olduğu için akşamları direk eve gelmek istiyorum, sinema planı vs hiçbirşey yapamıyorum, eve geldiğimde bazen yds çalışmaya çalışıyorum, bazen kitap okumaya çalışıorum, salı günleri 20 dakikayı izlerken puzzle yapıyorum ya da kendime hırka örüyorum. Bütün bunlara eşit vakit ayırmaya çalışıyorum ama hafta içi başka bir plan yaptığımızda,mesela bir aile büyüğünü ziyaret gibi, o zaman birşeyler kesin kaçıyor, bütün zaman algım kayboluyor. Genelde YDS çalışmaktan vazgeçiyorum. Sınava iki hafta kalmış ben hala aynı noktada, aynı kelimelerle cebelleşiyorum... Yine hüsran olacak... Bu yetmezmiş gibi birde ALES'e başvurdum! YDSyi atlatınca ALES çalışmaya çalışsam iyi olacak, en basiti dün bir arkadaşım çarpmanın mı bölmenin mi önceliği vardı önce hangisini yapıyorduk deyince tıkandım kaldım!

Eğitim hayatımda tezli yüksek lisasını yarım bırakan bir rezil olarak şimdi özel bir okulda yüksek lisansa başlamak üzereyim,hatta ön kaydımı yaptım ve kesin kayıt beklemedeyim. İş arkadaşlarımla birbirimizi gazlamanın sonucu bu, günlerce tartıştık ve nihayet bu noktadayız.... Hatta tezli mi yapsak ne?

Ayrıca internette deli gibi satılık ev ilanlarına bakıyorum, bütün boş vakitlerimde emlakçıları gezip hepsine ayrı ayrı nasıl bir ev istediğimi anlatıp duruyorum. (bu konuyla ilgili bir video CD hazırlayıp emlakçılara postayla mı yollasam?!) Her seferinde diyorum ki, ben max. 220bine kadar evlere bakıyorum ve alacağım o evin içine beş kuruş masraf yapamam ama adam elindeki saçma sapan evleri gösterip en sonunda 250binlik evi bana teklif etmiyor mu deli oluyorum. Bre adam o kadar param olsa sana 250binlikleri göster derim! Bide ultra mega lüx ev diye götürdükleri evlerin illaki bir yeri yapısız oluyor, hatta dengesizin birine telefonda bir ev sorduk, adam cevap olarak " valla abicim bence bu ev yapılı mis gibi demesin mi!" sence ne bee? bir evin yapılı sayılma kriteri nedir Allah aşkına bilen varsa söylesin... Birde şu var ev sahipleri öğrenmişler "elime temiz şu kadar para isterim gerisine karışmam!" derler. Gerisi ne be, benim bildiğim bir geri var ama onun konuyla alakası yok sanırım, sanırım tapu ve emlakçı parasından bahsediyorlar... Oldu paşam sırta da kese atalım mı ?? Ama bende bu konudan hemen ders çıkarttım, şuan satmaya çalıştığımız tarlamızı emlakçıya verirken "elime temiz 50bin isterim, kaça satarsan sat!" dedim ;)

Bütün bunların dışında sevgili dizilerimi izlemeye devam ediyorum (vampir günlükleri, spartaküs, walking dead... şu taht oyunları bir başlasa artık dimi...) Sinemada da gitmeyi düşündüğüm bir film yok, bu aralar kıtlık var sanırım... Bayağı uzun oldu bu yazı hiç benlik değil, ama yazdım azcık rahatladım, ohhh...

hamiş:geçenlerde keşfettiğim bir şarkıcı, değişik bir tarzı var, sesini sevdim Sinem Saniye "Are we in love"

5 yorum:

  1. Emlakci kismi super:)) gerci yazinin butunu cok eglenceli...:))

    YanıtlaSil
  2. ben de imdb'nin puanlarına pek güvenemiyorum. mutlaka başka sitelerden de bakıyorum film yorumlarına. en son imdb'ye güvenip 7.9 puanıyla ''a prophet'' filmini izlediğimde almıştım ağzımın payını :) o gün bu gündür dikkat ederim bu mevzuya. buarada yds konusunda seni anlıyorum. ben kitabın kapağını bile açmadım henüz. (malum onun akabinde çok daha baba bir sınav olan kpss'ye gireceğimden yoğunluğu ona vermiş durumdaydım) bu yüzden acilen ingilizceden kelime tekrarına başlamam lazım. 2 hafta falan kaldı :/ ev konusunda da umarım istediğin gibi birşey bulursun en kısa zamanda. aa walking dead izleyen bir blogger daha buldum sonunda. demek ki vali ile rick'in kapışmasını sen de benim gibi merakla bekliyorsun? :)

    YanıtlaSil
  3. yorumlar için teşekkürler, GulsahElpe ımdbye ek olarak sinemalar.com'a da bakıyorum ama ordada yorumlar bazen cıvık olabiliyor, aslında en güzeli fragmanı izlemek ama onuda ben sevmiyorum, bütün sürpriz kaçıyor, yani tamamen şans işi bu iş;)gireceğin sınavlarda başarılar şimdiden. Walking dead izlediğim en güzel zombi dizisi, şimdiye kadar hiç sıkılmadım ve artık şu vali ölsün istiyorum birde diziye yeni yakışıklı tipler girse fena olmaz dimi ;)

    YanıtlaSil
  4. Ya vali çok gıcık bi karakter ama rick'i de hic sevmiyorum. Hem ukala hem de acımasız oldu. Gecen bolumde arabasıyla yoldan gecerken tek başına yardım isteyen bir adama dönüp arkasını bile bakmadı. Resmen adamın zombilerce katledilmesine göz yumdu. Dizide bi tek Daryl karakterini seviyorum. Hem insancıl hem yetenekli hem de zero kibir :) Hem de tip olarak hepsini ezer geçer..

    YanıtlaSil
  5. GulsahElpe bu gün izledim 15.bölümü ve ohh be dedim, Rick akıllandı, Merle öldü daha ne olsun;) ama Merle üzülmedim desem yalan olur, son dakka imana geldi pis herif.. yine diyorum yeni tipler girmesi lazım diziye karakter kalmadı öle öle...

    YanıtlaSil

hey sen! okuyup geçme,yorumunu miras bırak bana...